Család-barát

Garbolci Csodakifli

Hozzávalók:
Tészta:
• 50 dkg liszt
• 4 tojás sárgája
• két kisdobozos tejföl
• 20 dkg zsír
• kevés só

Töltelék:
• 40 dkg darált dió
• 40 dkg cukor
• 2 dl víz
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 db citrom héja
• 4 tojás fehérje

Elkészítés:
Az összeállított tésztát 4 cipóra osztjuk, a cipókat kinyújtjuk, és lekenjük olvasztott zsírral, megszórjuk liszttel.
A tésztát feltekerjük és kis időre hideg helyre tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a tölteléket. A felforralt vízbe beletesszük a cukorral, vaníliával elkevert dióreszeléket. Kicsit főzzük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzáadjuk a cirom héját, és óvatosan belekavarjuk a felvert tojásfehérjét.
A feltekert rudakat kb. 20 szeletre vágjuk, és az így kapott szeleteket kinyújtjuk, téglalap alakúra.
Megtöltjük a dióval, és feltekerjük kifli formára, és forró sütőben kb. 20-25 percig világosra sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

További olvasnivalók