Család-barát

Erdélyi medvehagymás zöldborsó krémfőzelék, amaránt bundás padlizsán fasírt

Hozzávalók:
Zöldborsó 1 kg
Szódabikarbóna 1 dkg
Vaj 0,2 dkg
Vöröshagyma 10 dkg
Só 10 dkg
Cukor 8 dkg
Tejszín 1 dl
Medvehagyma 5 dkg
Burgonya 10 dkg
Cukorborsó 10 dkg
Padlizsán 1kg
Fokhagyma 2dkg
Só 2 dkg
Bors 1 dkg
Fűszerpaprika 1 dkg
Zsemle 2db
Tojás 2db
Puffasztott amaránt 20 dkg

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és a burgonyát kevés olajon megpirítjuk. Utána rárakjuk a zöldborsót és a szódabikarbónát, majd vízzel felengedjük. 10- 15 percig főzzük annyira puhára, amíg a szemek megnyílnak. Melegen turmixgépbe vajjal és a tejszínnel pépesítjük, sózzuk és cukorral ízesítjük. Tálaláskor tejhabot rakunk rá. A tetejét leforrázott zöldborsó szemekkel és párolt cukorborsóval díszítjük.
A padlizsánt megpucoljuk, apró kockára daraboljuk és olajon sóval lepirítjuk. Ezt követően papírtörlőre helyezzük és lecsöpögtetjük. Miután kihűlt, keverőtálba tesszük és fűszerezzük, összekeverjük a tojással és az áztatott zsemlével. Lapos kerek formát készítünk, bele hempergetjük a puffasztott amarántba és olajba pirosra sütjük.

További olvasnivalók