Család-barát

Bazsalikomos sültburgonya krémleves

Hozzávalók:
Burgonya 1 kg
Vöröshagyma 20 dkg
Zellergumó 10 dkg
Olaj 0,5 dl
Keményítő 5 dkg
Só, bors, szerecsendió
Friss bazsalikom, angol zeller

Elkészítés:
A burgonyát alapos mosás után héjában megsütjük(180 fok, 40-50 perc). Ezalatt a durvára vágott hagymát és zellergumót olajon pirítgatjuk vigyázva, hogy ne legyen túl barna. Felöntjük egy liter folyadékkal(ez akár még tej is lehet) és felforraljuk. A sültburgonyákat megszabadíthatjuk némi sült héjtól, de akár még maradhat is, ki mennyire szereti „csípősen”. Összefőzzük, majd simára turmixszoljuk. Egy kis keményítővel fixáljuk ha szükséges, majd a tálalás előtt beleszórjuk a vágott friss bazsalikomot. Aki kedveli az angol zellert, tehet hozzá betét gyanánt, de tökéletesen passzol ide is a sült hagyma!

További olvasnivalók