Család-barát

Medvehagymás omlós háromszög

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
5 dkg reszelt parmezán

15 dkg hideg vaj
3 db tojás
1.2 dl tejszín
1 csok medvehagyma
30 dkg füstölt tarja

Elkészítés:
A lisztet, a sót, a sütőport és a reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a 2 tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá.
Téglalapot nyújtunk belőle, majd felvágjuk először 8 négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk (16 háromszög a végeredmény).
Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt arany színűre sütjük.

További olvasnivalók