Család-barát

Gombapaprikás medvehagymás galuskával

Hozzávalók:
Gombapaprikáshoz:
1 fej vöröshagyma
3 ek zsír
1 tk piros paprika, só
3 ek lecsó
80 dkg gomba
15 dkg tejföl
1 ek liszt

A galuskához:
50 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg medvehagyma
1 ek olaj, só

Elkészítés:
A meghámozott, finomra vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lecsót, kissé lepirítjuk, meghintjük a paprikával, és alaposan elkeverjük. Megsózzuk, és egy kevés vizet öntünk hozzá, majd visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Beleforgatjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket. Ha szükséges, hozzáöntünk még egy kevés vizet, és közepes lángon addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, 1 dl vízzel, valamint egy merőkanálnyi paprikással. Az így kapott habarást a többihez adjuk és kevergetve besűrítjük.
A nokedlihez összedolgozzuk a lisztet a kissé felvert tojásokkal, a megtisztított, finomra aprított medvehagymával, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk és adagonként kifőzzük.

További olvasnivalók