Család-barát

Petőfi rostélyos

Hozzávalók:
80 dkg marharostélyos
10 dkg sertészsír
20 dkg vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
1.5 dkg fűszerpaprika
1 g köménymag
0.5 g majoranna
15 dkg lecsó
2 dkg sűrített paradicsom (paradicsompüré)
só ízlés szerint
3 púpozott ek finomliszt
20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:
A húst négy egyenlő szeletre vágjuk, kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A rostélyosokat lisztben megforgatjuk, forró zsírban hirtelen átsütjük.
Egy megfelelő nagyságú lábosba tesszük.
Ugyanebben a zsírban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az őrölt paprikát, paradicsompürét, összezúzott fokhagymát, köménymagot, majoránnát, az egészet összekeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhány percig forraljuk, és ráöntjük a húsra.
Annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a rostélyosokat ellepje, fedő alatt lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk, ha kell kevés vizet öntünk rá.
Amikor úgy tűnik, hogy a hús kb. 15 perc múlva puha lesz, hozzáadjuk a lecsót (lecsó helyett 15 dkg paprikát és 15 dkg paradicsomot is használhatunk)és így pároljuk készre. A főzési idő függ a marha korától!

További olvasnivalók