×
Család-barát

Kossuth kifli

Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg vaj
18 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
4 db tojás
1 késhegynyi sütőpor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
10 dkg dió (vagy mandula a tetejére)
A tepsi előkészítéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
A tésztához:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a vajas-cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, elkeverjük. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk a tésztát (kb. 1 centi magasan álljon a tészta a tepsiben!). A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval vagy mandulával. Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. fél óra alatt megsütjük. Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.

További olvasnivalók