Család-barát

Sárgarépás-medvehagymás tócsni

Hozzávalók: kb. 2 adaghoz
• 200 gramm sárgarépa, nyers
• 60 gramm búzaliszt, rétesliszt
• 2 darab tojás
• minimális só (ha lehet, akkor csökkentett nátriumtartalmú)
• borsikafű
• 1 gerezd fokhagyma
• néhány levél medvehagyma
• 2 evőkanál étolaj
• 60 ml tejföl, 12%-os

Elkészítés:
A megmosott sárgarépát meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. Felütjük a megmosott tojást, hozzákeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kellően sűrű legyen. Enyhén fűszerezzük, és hozzákeverjük a zúzott foghagymát és az apróra vágott medvehagymát. Vékonyan kiolajozott tepsiben megsütjük.
A tejföllel mártogatva fogyasztjuk.

További olvasnivalók