Család-barát

Kukoricás kuszkusz

Hozzávalók: kb. 2 adaghoz
• 180-200 g kuszkusz
• 100 g mélyfagyasztott csemegekukorica
• 2 teáskanál repceolaj (vagy más fajta olaj)
• kurkuma
• minimális só

Elkészítés:
A kuszkuszt megfuttatjuk az enyhén felforrósított olajon, vigyázva, hogy ne égjen oda. Felöntjük annyi forró, sós vízzel, amennyit magába szív, majd lefedjük, öt percig hagyjuk állni, míg a kuszkusz magába nem szívja a vizet. Eközben a tészta térfogata a többszörösére duzzad. Ha szükséges, pótoljuk a kuszkusz által beszívott vizet.
Végül hozzákeverjük a felengedett, külön edényben megfőzött vagy megpárolt, lecsepegtetett kukoricát, és a kurkumát, amely szép sárga színt kölcsönöz az ételnek.

Használható konzerv kukorica is, de azok sótartalma nagyobb, emiatt jobb a fagyasztott, amíg nincs nyersen.

Tipp: Apróra vágott friss petrezselyem- vagy zellerzölddel is díszíthetjük tálaláskor.

További olvasnivalók