Család-barát

Csirkemell tejszínes almaszósszal

Hozzávalók:
2 evőkanál liszt
40 dkg csirkemell
4 szelet bacon
2 evőkanál vaj
1 szál póréhagyma
2 db alma
1 teáskanál őrölt mustármag
1,5 dl száraz fehér bor vagy víz
1,5 dl tejszín
petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
A lisztet, sót ,borsot összekeverjük. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk(vastagabb szeletek) és körbe fűzzük a baconnal. A lisztes keverékbe megforgatjuk a húsokat. Vajat olvasztunk és elősütjük benne a húsokat. Keverjük hozzá a vékonyan felszeletelt póréhagymát, süssük pár percig. Adjuk hozzá a mustármagot, öntsük fel fehérborral vagy vízzel és kis lángon főzzük pár percig. Az almát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük a húshoz keverjük, hozzáöntjük a tejszínt. Addig főzzük, amíg kezd mártás sűrűségű lenni. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel. Puliszkával tálaljuk.

További olvasnivalók