Család-barát

Cannelloni

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
12 db canneloni tészta
1 doboz ricotta
2 db tojás
1 vöröshagyma
1 egész fej fokhagyma
2 db sárgarépa
1,5 dl vörösbor
10 dkg vaj
2 üveg v. doboz olasz paradicsomszósz (azt kérte, hogy bőven)
1 csomag mozarella
10 dkg parmezan sajt
4 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
Olívaolajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát. Hozzátesszük a darált húst, és addig főzzük, amíg fehér nem lesz, sózzuk, borsozzuk. Közben kivajazunk egy tűzálló tálat. A husihoz hozzáöntjük a paradicsomszósz felét és jól összekeverjük. Bemelegítjük a sütőt (ez a lépés nálam kimarad mindig, ezért írom most). A nyers cannelloni tésztába kávéskanállal beletöltjük a paradicsomos húst. Egymás mellé helyezzük a kivajazott tálba (érdemes rá sajtot szórni és paradicsomszószt tenni, ha kerül fölé még tésztarúd). Ráöntjük a maradék paradicsomszószt, hogy ellepje, és megszórjuk bőven sajttal. Mehet is a forró sütőbe, először lefedve, majd szabadon készre sütjük.

További olvasnivalók