Család-barát

Csodabogyó TORTA - 16 szeletes

Mandulás piskóta
Hozzávalók:
A megadott súlyok kg-ban értendők
őrölt mandula 0,130
tojásfehérje 0,170
cukor 0,150
barackmagliszt 0,050 só 1 csipet

Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, sóval, majd simára keverjük a mandulaliszttel, barackmagliszttel. Csomómentesre, simára keverjük, majd szilikonos sütőpapírra, két db 24 cm átmérőjű kerek lapot kenünk és sütjük; 170°c, 7-8 perc. Sütés után karikával rászúrunk.

Mandula ropogós:
Hozzávalók:
A megadott súlyok kg-ban értendők
liszt 0,020
mandula 0,020
porcukor 0,007
vaj 0,008
só kiscsipet
összemorzsoljuk és zsemleszínű cramble-t sütünk belőle!
+
hántolt ostya 0,070
pörkölt mandula 0,070
karamellás tejcsokoládé 0,140
barackmagolaj 0,020

Elkészítés:
Ha kihűlt a cramble, durvára törjük. Az olvasztott csokoládéba belekeverjük a barackmagolajat, a pirított mandulát, a hántolt ostyát és a durva morzsát, majd 20 cm átmérőjű tortakarikába, a mandulás piskóta lapra simítjuk, a tetejére helyezzük a másik piskóta lapot és dermesztjük!

Meggyragu:
Hozzávalók:
A megadott súlyok kg-ban értendők
meggy 0,300
cukor 0,050
keményítő 0,030
friss citromleve 0,04
cseresznyepálinka 0,020

Elkészítés:
A meggyet felforraljuk, keményítővel sűrítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a cukrot. Ha kicsit meghűlt, belekeverjük a cseresznyepálinkát és a citromlét és még dermedés előtt a tortakarikában lévő, mandulás piskótára/ropogósra simítjuk, majd dermesztjük.

Homoktövises angolkrém:
Hozzávalók:
A megadott súlyok kg-ban értendők
tojás 0,240
tojássárgája 0,240
homoktövispüré 0,200
cukor 0,180
vanília rúd ¼ rúd kikaparva
vaj 0,240
zselatin (oldott) 0,015

Elkészítés:
A tojást, tojássárgáját, cukrot, homoktövispürét 84°c-ig melegítjük, majd a tűzről lehúzva, azonnal elkezdjük visszahűteni és folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a vajat és az oldott zselatint. Ha visszahűlt, akkor kb 180 gramm krémmel megtöltünk egy 35 db-os félgömbformát (écsy S-SFM001 ) a fennmaradó krémet pedig a meggyzselére simítjuk és dermesztjük a tortát. Dermedés után a tetejét vékonyan fényezzük és félgömbdíszekkel díszítjük!
Gömb dísz:
Écsy S-SFM001 formába töltött krémet fagyasszuk, majd piros színű csokoládé bársony bevonatot fújunk rá!

További olvasnivalók