Család-barát

Gombás majdnem lecsó

Hozzávalók: 4 főre
Vöröshagyma 100 gramm
TV paprika 200 gramm
Kápia paprika 200 gramm
Zöld húsú paprika 200 gramm
Paradicsom 200 gramm
Friss gomba 2-3 fajta 200 gramm
Olaj 1 dl
Fűszerpaprika 30 gramm
Só 50 gramm

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk majd fűszerpaprikával meghintjük. Sózzuk és kevés vízzel felengedjük. Visszaforraljuk majd egy kevés paprikát illetve paradicsomot apró kockára vágva belepirítunk. Kevés vízzel felengedjük, majd visszapirítjuk és ezt 3 – 4 alkalommal megismételjük.
Ezek után botmixerrel vagy paszírozással bársonyossá tesszük.
A paprikákat és a gombát nagyobb rusztikus darabokra vágjuk és serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk. Ugyanezt tesszük a paradicsommal is sóval és durvaborssal meghintjük.
Tálaláskor egy mélytányérba egy merőkanál paprikás levet szedünk, majd a grillezett zöldségeket ízlésesen belehelyezzük. Dekoráció egy kevés hagymacsíra lehet.

További olvasnivalók