Család-barát

Brokkolis gnocchi

Hozzávalók: (egy személyre)
250 g gnocchi
100 g brokkoli
50 g márványsajt
2 dl főzőtejszín
25 g kockára vágott parasztsonka (2 evőkanál)
15 g bébispenót (egy nagyobb csipet)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mag vegyesen (tökmag és mandula)
szegfűbors, só

Elkészítés:
1. A brokkolit rózsákra szedjük és sós, szegfűszeges víz felett pároló edényben megpároljuk. Ha kész, a felhasznált vízben megfőzzük a gnocchit. Ha szükséges, forrásban lévő vízzel pótoljuk ki.
2. Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a parasztsonkát. Morzsoljuk bele a sajtot és öntsük fel a tejszínnel. Tegyük bele a leszűrt gnocchit és a brokkoli rózsákat (felét hagyjuk meg a tálaláshoz), majd a spenót leveleket. Forgassuk össze és tegyük tányérba.
3. Díszítsük brokkoli rózsákkal és pirított magokkal.

További olvasnivalók