Család-barát

Zöldfűszeres laskagomba

Hozzávalók:
néhány ek olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csapott tk szárított bazsalikom
1 csapott tk szárított kakukkfű
50 dkg laskagomba
frissen őrölt bors

2,5 dl száraz fehérbor
aprított zöldpetrezselyem vagy snidling a tetejére

Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk, a laskagombát papírtörlővel letörölgetjük (ha kell, megmossuk és szárazra töröljük) és a keményebb részektől megszabadítjuk.
A megtisztított gombát vékony csíkokra vágjuk.
Olívaolajon megpároljuk a hagymákat, megszórjuk a zöldfűszerekkel, átforgatjuk. Utána hozzáadjuk a laskagombát, megborsozzuk-megsózzuk, ráöntjük a fehérbort, és lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Végül hozzákeverjük az aprított metélőhagymát/petrezselymet és tálaljuk.

További olvasnivalók