Család-barát

Marokkói répasaláta

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
5 ek extraszűz olívaolaj
1,5 tk őrölt római kömény
1 tekerés frissen őrölt fekete bors
nagy csipet só
2 ek citromlé
kis csokor petrezselyemzöld
vagy újhagyma felkarikázott zöldje

Elkészítés:
A répát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és 2 mm vékony szeletekre vágjuk.
Egy fazékban vizet forralunk és 5 perc alatt roppanósra főzzük benne a répakarikákat. Leszűrjük, és egy tálba szedjük.
Elkészítjük az öntetet: az olívaolajat kikeverjük a római köménnyel, a borssal, a sóval és a citromlével és összeforgatjuk a répával. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel vagy újhagymazölddel és hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

További olvasnivalók