Hozzávalók:
kevés olívaolaj
2-3 szál újhagyma
1 közepes fej karfiol
1 nagyobb krumpli
1 tekerés frissen őrölt bors
víz, amennyi ellepi
só
pici citromlé
késhegynyi kurkuma
kb. 1 dl kókusztej
A tetejére:
1 marék napraforgómag szárazon megpirítva
1 marék tökmag szárazon megpirítva
újhagyma zöldje felkarikázva
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk.
Az újhagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk.
Egy fazékban kevés olajat melegítünk, megpároljuk rajta a hagymát. Utána hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a karfiolrózsákat. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Felforraljuk, egy tekerés borssal és sóval ízesítjük, pici citromlevet és késhegynyi kurkumát teszünk bele. Mikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük, és kevés kókusztejjel selymesítjük. Felforraljuk és készen is van. A végén még igazítunk az ízeken, ha szükséges.