Család-barát

Család-barát – receptek

Kakukkfüves gombapaprikás gombóc házi tejföllel

Hozzávalók: 4 személyre
Gombóc tészta:
50 dkg sárga burgonya
15 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet só

Töltelék:
30 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 ek étolaj
2 ger fokhagyma
1 cs petrezselyem
Só, bors, kakukkfű

Paprikás mártás:
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperke gomba
1 ek étolaj
1 ger fokhagyma
Só, bors,füstölt fűszerpaprika
3 dl alaplé v. Víz
2 dl tejföl

Elkészítés:
A héjában megfőzött megtisztított és áttört burgonyából kihűlés után a további összetevőkkel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd az elkészített, ledinsztelt és befűszerezett gombatöltelékkel megtöltjük. Gombócokat formázunk belőle és gyöngyöző vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük.

A mártás összetevőit pirítás és párolás után befűszerezzük majd a tejföl hozzáadásával botmixerrel leturmixoljuk. A kifőtt gombócokat a mártással és házi tejföllel tálaljuk.

További olvasnivalók