Család-barát

Keresztúri túrógombóc kapros akácmézes tejföllel

Hozzávalók:
Túró 0,5 kg
Orda 25 dkg
Tojás 5 db
Búzadara 0,11 dkg
Citrom 1 db
Méz 1 dl
Vaj 10 dkg
Kristálycukor 0,35 dkg
Panko morzsa 0,25 dkg
Kalács 0,2 dkg
Tejföl 0,5 liter
Kapor 0,02 dkg
Só 0,02 dkg

Elkészítés:
Az ordát, a túrót, a tojás sárgáját és a búzadarát összedolgozzuk kevés sóval és cukorral. Közvetlen a folyamat befejezése előtt a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk, majd 40 percet pihentetjük hűtőben . Ezután 6-8 dkg-os gömböket formázunk és lassan, gyöngyöző vízben megfőzzük. Fahéjas zsemlemorzsa: a kalács morzsát és a panko morzsát világos barnára pirítjuk, majd összekeverjük fahéjjal és kristálycukorral. Nagyon fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, ezzel is összekeverjük. Ezt követően a túrógombócokat még melegen belehempergetjük a morzsába. A tejfölt és a tejszínt lassan összefőzzük, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a mézet és kevés leforrázott kaporral ízesítjük, majd tálaljuk.

További olvasnivalók