Család-barát

Hosszan sült kacsacomb diós káposztás rétessel

Hozzávalók:
Kacsacomb 4 db
Fehér káposzta 0,5 kg
Só 0,1 dkg
Cukor 0,15 dkg
Kakukkfű 0,02 dkg
Rozmaring 0,02 dkg
Fokhagyma 0,05 dkg
Dió 0,20 dkg
Olaj 2 dl
Kacsazsír 2 kg
Réteslap 0,35 dkg
Narancs 1 db

Elkészítés:
A kacsacombokat sóval, cukorral, kakukkfűvel, fokhagymával, narancs héjjal és rozmaringgal pácoljuk 12 órán át. Ezt követően a pácot letöröljük, majd 220 °-on megpirítjuk a combokat. A pirítás után bő zsiradékba tesszük és 130 °-on 4 és fél órán keresztül sütjük. Diós káposztás rétes : a diót lepirítjuk pirosra és ledörzsöljük a külső hártyát. A káposztát sóval, cukorral és olajjal pirítjuk le, nagyon kevés fehérbor ecetet adunk hozzá, ezután rétegezzük a rétes lapokra a dióval. Ezt követően feltekerjük és 165 °-on fél óráig sütjük. Néhány dióbelet félreteszünk díszítésnek. Ezt követően díszítjük és tálaljuk.

További olvasnivalók