Család-barát

Kelkáposztafőzelék

Hozzávalók 4 főre:
kelkáposzta 1 kg
burgonya 1 nagyobb db
tejföl (12%-os) 120 ml
vöröshagyma 1 közepes db
búzaliszt 50 g
fokhagyma 2 gerezd
só, őrölt feketebors, majoranna

Elkészítés:
A megmosott kelkáposzta torzsáját levágjuk, leveleit feldaraboljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk.
Meleg, sós vízben feltesszük főni először a kínai kelt, majd beletesszük a burgonyát.
Ízesítjük az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával, majoránnával és borssal.
Amire a hagymák megpuhulnak, a zöldségek is megfőnek.
A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd a forró lével felengedjük.
Ezután óvatosan besűrítjük a főzeléket.
Rövid ideig főzzük még, hogy a liszt íze elfőjön.
Ízlés szerint utóízesítjük.

További olvasnivalók