Család-barát

Lazac újhagymás-tejszínes mártással

Hozzávalók:
30 dkg lazac (2 filé)
6 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
40 g vaj
300 ml habtejszín
1 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A halat megmossuk, szárazra töröljük, és a citromlével bekenjük, majd 15 percet pihentetjük.
Az újhagymát megpucoljuk, karikára felszeleteljük.
A vaj felét felmelegítjük, körülbelül 3 perc alatt megdinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és felöntjük a tejszínnel. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik, sóval, borssal ízesítjük.
A halfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a maradék vajat felforrósítjuk egy serpenyőben és alacsony hőmérsékleten mindkét oldalát 4-5 percig sütjük.
A halat a mártással tálaljuk.

További olvasnivalók