Család-barát

Család-barát – receptek

Töltött káposzta Keszegsütő módra

Hozzávalók:
1 kisebb savanyú káposzta fej, vagy lapu
50 dkg füstölt harcsa darálva (mivel a füstölt harcsa fűszeres, így az ízesítésnél ezt vegyük figyelembe)
50 dkg nyúzott harcsafilé darálva
250 g árpagyöngy (gersli)
1 evőkanál őrölt pirospaprika
őrölt bors
3 teáskanál só
3-4 hagyma
babérlevél
2 db paradicsom
1 db tv paprika
1 fej fokhagyma
szálas káposzta

Elkészítés:
A káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom
A gerslit folyóvízzel átmosom.
A hagymát félfülre vágom, majd zsíron lepirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott tv paprikát, lepirítom, majd a kockára vágott paradicsommal összefőzöm.
A füstölt harcsát ledarálom majd, pirospaprikával, sóval, borssal, gerslivel alaposan elkeverem.
Tölteléket káposzta levélbe töltöm. A megmaradt leveleket és a fej középrészét apróra vágom. Ebből egy maréknyit a lábas aljára hintek, beleteszem a töltött káposztákat, majd meghintem egy fél marék gerslivel, és egy marék szálas káposztával.
Egy teáskanál sóval meghintem, ráöntök annyi hideg vizet, hogy épp ellepje, lefedem és felforralom. Forrás után mérsékelem a lángot, és lassú forralással kb. 1,5 órát főzöm.
Majd rántást készítek, melyet elkeverek 1 evőkanál sűrített paradicsommal és a megfőtt káposztára öntöm.
Tálaláskor sült füstölt harcsa csíkokkal, és tejföllel díszítem.

További olvasnivalók