Család-barát

Sáfrányos kecsegehúsleves

Hozzávalók:
40 dkg kecsege
10 dkg vöröshagyma
10 dkg karalábé
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg spárga
1 csokor petrezselyem
1 csokor turbolya

bors
babérlevél
sáfrány

Elkészítés:
A kecsegét, filézzük ki és bőrözzük le (ezt a halkereskedő is szívesen megteszi). A kecsege porcos gerincét tegyük fel vízben főni legalább két órával a leves készítése előtt. Az így kapott halalaplevet szűrjük le, és kb. két liternyit tegyünk fel főni a hasábokra vágott, tisztított zöldségekkel (a vöröshagymát félbevágva tegyük bele).
Kislángon, lassú tűzön főzzük. Sóval, borssal, babérlevéllel és sáfránnyal ízesítjük.
Mikor a zöldség megpuhult, hozzátesszük a nagy kockákra vágott kecsegehúst (esetleg a tisztított spárgadarabokat), és tizenöt percig főzzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel és turbolyával szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk.

További olvasnivalók