Család-barát

Répatorta

Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
20 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
2 db tojás
5 dkg dió
5 dkg mazsola
3 g tonkabab (opcionális)
1 csomag sütőpor
1 evőanál gyömbérpor
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál olívaolaj
10 ml folyékony édesítőszer
10 dkg vaj
1 üveg diétás sárgabarack dzsem

Elkészítés:
A répát durvára reszeljük. Egy nagy tálban a liszttel, két tojással, mazsolával, a dió felével, sütőporral, gyömbérrel, fahéjjal, olívaolajjal, mazsolával, reszelt tonkababbal összekeverjük.
A kivajazott tepsibe öntjük. 180 fokon 40 percig sütjük.
A kihűlt tortát félbevágjuk, alsó felét sárgabarack dzsemmel megkenjük, a felső felét rátesszük, dzsemmel, dióval díszítjük.

További olvasnivalók