Család-barát

Pirított csirke Jóasszony módra

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 evőkanál liszt
12 dkg császárszalonna
1 kk paradicsompüré
10 dkg gomba
12 dkg gyöngyhagyma
40 dkg burgonya
zöldpetrezselyem
só, bors
olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, csont mellett bevágjuk és kinyitjuk, sóval, borssal meghintjük, majd lisztben megforgatjuk. Serpenyőben kevés olajban megsütjük.
Ragu: kockára vágott császárszalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a gyöngyhagymát ,kissé ezzel is lepirítjuk. Majd a kockára vágott gombát ,sót, borsot. Ha a gomba elveszítette a vizet rátesszük a paradicsompürét és ezzel is lepirítjuk. Zöldpetrezselyemmel meghintjük kevés vízzel összeforraljuk. Közben a burgonyát kisütjük olajban, összekeverjük a raguval. A tányérra tesszük a pirított csirkét, majd ráhalmozzuk a ragut.

További olvasnivalók