Paradicsomos káposzta répafasírttal

Hozzávalók:
2 dl paradicsomlé
1 ek méz
só, frissen őrölt bors
Tálaláshoz friss petrezselyemzöld

A fasírthoz:
30 dkg sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve
1 egész tojás
2 ek liszt
2 csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
2-3 késhegynyi őrölt római kömény
só, bors

Elkészítés:
Egy mély serpenyőt füstölésig hevítek. Meglocsolom 2 evőkanál olajjal, majd a káposzta felét beleszórom. 3-4 perc alatt lepirítom, egy tálba öntöm. Megismétlem a másik felével is. Csak a végén sózom, hogy ne engedjen levet. Pirítani kell, nem párolni.
A serpenyőt ismét felhevítem, beleöntök 2 evőkanál olajat, ráborítom a hagymát. Finoman sózom, 4-5 percig pirítom. Hozzákeverem a curryt, ráreszelem a fokhagymát, lepirítom, majd ráborítom a káposztát. Átforgatom, felöntöm a vízzel. Felforralom és fedő alatt 10 percig közepes lángon főzöm, többször átkeverem. Paradicsomlével dúsítom, ha elfőtt a a folyadék, 1-2 deci vizet is adok hozzá. Mézzel, sóval, borssal ízesítem. További 6-8 percig fedő alatt párolom, többször átkeverem.
A lereszelt répát keverőtálba teszem, sózom negyed teáskanál sóval, 10 percig állni hagyom. Megszórom liszttel, petrezselyemmel, köménnyel, beleütök egy tojást, borsozom és az egészet alaposan összekeverem. Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítek, a masszából centi vastag, 7-8 cm átmérőjű korongokat formázok, majd oldalanként 4-5 perc alatt közepes lángon készre sütöm őket. A káposztával tálalom, amit friss petrezselyemmel és szezámmaggal szórok meg.

További olvasnivalók