Család-barát

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:
4 fej karalábé gyalulva, vagy kockázva
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma
4,5 dl alaplé vagy víz
1 dl tejszín
1 púpos ek keményítő
2 nagy csokor friss petrezselyemzöld
1 citrom reszelt héja
só, bors

Elkészítés:
A vöröshagymát vaj és olíva olaj keverékén pár perc alatt üvegesre dinsztelem, finoman sózom, ráreszelem a fokhagymát, ezzel is 1 percig kevergetem. Rádobom a karalábét, sózom és 3-4 percig párolom. Ráöntöm a vizet, felfelforralom és lefedve 13-14 perc alatt ressre főzöm. A tejszínt csomómentesre keverem a keményítővel és besűrítem vele a főzeléket. Már nem forralom, csak összemelegítem. Ha ezzel megvagyok az egyik csokor petrezselyemet fél dl vízzel krémesre pürésítem, majd visszaöntöm a főzelékhez. A citrom héját lereszelem és a maradék aprított petrezselyemmel elkeverem. A főzeléket sóval, borssal ízesítem, és citromos petrezselyemmel szórjuk.

További olvasnivalók