Család-barát

Család-barát – receptek

Hókifli

Hozzávalók:
330 g finomliszt
85 g porcukor
250 g hideg vaj
120 g dió
egy csipet só
Vaníliás porcukor

Elkészítés:
A lisztet keverjük el a porcukorral, majd szitáljuk át. A diót daráljuk meg, majd borítsuk bele a lisztes keverékbe. Mehet bele egy csipet só, majd a kockára vágott hideg vaj. Morzsoljuk el a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává.
Az elkészült tésztát tekerjük folpackba, majd fél órára tegyük be a hűtőbe. Fél óra leteltével a hideg tésztát csomagoljuk ki, és kicsi gombócokat csipkedjünk belőle. A két tenyerünk között hengergessük meg, majd formázzuk kifli alakúra.
Közben melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Tegyük a kifliket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és 12-15 perc alatt süssük készre. Ne hagyjuk tovább bent, mert akkor kiszárad.
Amikor a kiflik kicsit kihűltek, forgassuk vaníliás porcukorba.

További olvasnivalók