Család-barát

Málnamousse

Hozzávalók:

Sárgarépás-céklás lap:
2 tojás
110 g nádcukor
60 g étolaj
60 g puha vaj
1 narancs héja
5 g liofilizált cékla
150 g sárgarépa
145 g liszt
3 g sütőpor
35 g mandulaliszt
csipet só

Elkészítés:
Robotgéppel kikeverjük a tojást, cukrot, olajat, vajat, narancs héját és a céklát.
A száraz hozzávalókat összekeverjük a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépával, majd hozzáadjuk a nedves anyagokhoz. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kikenjük, majd 170oC-on, 10-12 percig sütjük.

A mousse:
350 g málna
80 g kristálycukor
250 g habtejszín
3 zselatinlap
1 citrom leve

Elkészítés:
A málnát felfőzzük a cukorral, majd botmixerrel pépesítjük még melegen belekeverjük a leáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, citromlével savanyítjuk. Amikor kihűt, beleforgatjuk a lágy tejszínhabot.
Lehet belőle pohárdesszertet is készíteni vagy félgömb alakú szilikonformában kidermeszteni, kiborítva tálalni, esetleg tálaláskor egy vékony sávban a tetejét céklával megszórni

További olvasnivalók