Család-barát

Makrélavagdalt kelkáposztával

Hozzávalók:
280 g burgonya
40g shalotta hagyma
40 g vaj
Só, bors
160 g kelkáposzta
Olívaolaj
Cayenne bors
1 narancs leve
1-2 lime és citrom leve
50-50 g darált mandula és pisztácia keveréke
5 gerezd fokhagyma
1 tojás
Olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd burgonya törővel összetörjük. Összekeverjük a tisztított vajon fonnyasztott shalotta hagymával. Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal.
A leforrázott káposzta leveleket csíkokra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk. Ízesítjük sóval, narancslével, fűszerezzük cayenne borssal.
A makrélafilét pépesítjük. Ízesítjük sóval, citrusok levével és reszelt héjával. Fűszerezzük borssal. Formázás után beleforgatjuk az előkészített magvas keverékbe, majd bő olajban készre sütjük. A fokhagymákat sütőben 160 fokon krémesre hőkezeljük, majd a kész majonézbe keverjük.

További olvasnivalók