Hozzávalók:
Tészta:
Tej 250 gr
Víz 250 gr
Vaj 220 gr
Liszt 300 gr
Cukor csipet
Só csipet
Egész tojás 9 db
Ropogós réteg:
Vaj 300 g
Barna cukor 300 g
Liszt 370 g
Összegyúrjuk, kinyújtjuk, hűtjük.
Tejcsokoládés töltelék:
Puding 240 g
Tejcsokoládé 150 g
Tejszínhab 425 g
Elkészítés:
A tejet és a vizet a vajjal feltesszük forrni .Beletesszük a sót és a cukorot. Ha forr, beleöntjük a lisztet és erősen keverjük, míg összeáll. Majd a tűzről levéve keverőgépben egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát simacsöves nyomózsákból kinyomjuk a tepsire, kis gömb formákat képezünk. A ropogósnál a cukrot keverjük el a liszttel, majd a vajjal elmorzsoljuk és össze is gyúrjuk. Két fólia közt kinyújtjuk. Kihűtjük és utána kiszúrjuk.
A tölteléknél készítünk egy egyszerű pudingot, amelybe tejcsokoládét keverünk. Kihűlés után tejszínhabbal lazítjuk. Beletöltjük a fánkba. Így sütjük 160 C fokon kb . 30 percig. Végül a tetejére rátesszük a kiszúrt ropogós réteget.