Család-barát

Akasztói Szikiponty filé morzsabundában

Hozzávalók 4 főre:
80 dkg Akasztói Szikiponty filé
1,6 dkg só a hal sózásához + egy csipet a tojásba
30 dkg liszt
4 db tojás
morzsa: 0,5 kg száraz kenyér, héj nélkül lereszelve (nagylyukú reszelőn)
7-8 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A pontyfiléket felszeleteljük körülbelül 5-6 dkg-s szeletekre, besózzuk, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk
A tojást felverjük, csipet sót teszünk bele
A pontyfilé szeleteket liszt – tojás – morzsa sorrendben bepanírozzuk
Serpenyőben olajat hevítünk, és megsütjük a filé mindkét oldalát
Tálalás előtt a kisült filéket nedvszívó papírra vagy rácsra helyezzük

További olvasnivalók