Család-barát

Gyümölcsös tálcás édesség

Hozzávalók: (egy kb 30×20 cm-es tálcához)
Az alaphoz:
20 dkg dió
kb 15 dkg puha datolya kimagozva
1/2 narancs reszelt héja
gyümölcsök: 2-3 kivi, 1 banán, 2 mandarin (vagy bármilyen más gyümölcs)

Kesuhab a tetejére:
15 dkg kesudió,
1-2 kanál méz,
1/2 citrom leve
1,5 dl tiszta víz
csipet vanília aroma

Elkészítés:
Az alaphoz a hozzávalókat konyhai robotgéppel sűrű, kissé darabos masszává dolgozzuk, és egy tálca aljára egyenletesen lenyomkodjuk. A gyümölcsöket felvágjuk és elrendezgetjük az alapon.
A kesuhab hozzávalóit turmixgéppel simára turmixoljuk, és ráöntjük a gyümölcsökre.
Aszalt gyümölcsökkel, zöld levelekkel díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk. a díszítéshez aszalt áfonya, citromfű levelek

További olvasnivalók