Család-barát

Család-barát – receptek

Párolt zöldségek dióval és tökmaggal

Hozzávalók 2 személyre:
1 szál sárgarépa
1 szál színes sárgarépa
1 fél közepes méretű cékla
8 db kelbimbó
2 evőkanál paraszt sonka
3 evőkanál kukorica (vagy napraforgó) olaj
4 db pirított dió
balzsamos ecetes krém,
2 evőkanál vaj
só, szegfűbors
2 evőkanál pirított, zúzott Pepo Papa tökmag

Elkészítés:
1. A répát tisztítsuk meg és szeletelővel vágjuk karikákra. A céklát vágjuk kisméretű kockákra. A kelbimbó első levélkéit szedjük le.
2. Pároló edényben forraljunk vizet, sózzuk meg és tegyük bele a szegfűborsot. A pároló kosárba rendezzük el a zöldségeket. Fedjük le és 7 percig közepes láng felett pároljuk. (ha kész, hideg vízzel sokkoljuk, hogy megtartsa a színét)
3. A céklát kezdjük el lassan megsütni az olajon. Kóstoljuk meg, és ha már puha, akkor adjuk hozzá a paraszt sonkát. Fél percig pirítsuk együtt, majd szedjük ki egy papírtörlőre.
4. A meleg serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Szedjük bele a megfőtt zöldséget és forgassuk össze a tökmag morzsával.
Tálaljuk.
Rendezzük el a tányérban a zöldségeket. A tetejére jöhet a céklás sonka. Morzsoljuk rá a diót és vékonyan csíkozzuk meg a balzsamos krémmel.

További olvasnivalók