Család-barát

Szőlővel sült Rozé Libamell

Hozzávalók:
2 darab bőrös libamell
1 közepes fürt szőlő
1 kiskanál cukor vagy méz
Bors
Szerecsendió
Szegfűbors
Fahéj (késhegynyi)

Elkészítés:
A libamellek bőrös oldalát, centinként bevagdossuk, majd keresztben is. A szőlő szemeket félbe vágjuk. Tapadásmentes serpenyőt szárazon felhevítünk.
A libamellek bőrös felét sózzuk borsozzuk, majd ezzel a felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Felülről szintén sózzuk, borsozzuk. Mellé tesszük a felvágott szőlő szemeket, és a húst a szőlővel együtt, megszórjuk mindegyik fűszerrel. Ha a bőr megpirult mint a tepertő, a melleket megfordítjuk, a hőt lejjebb vesszük, és a szőlőt megkevergetjük. Körülbelül 5 perc után, ha enyhe kéreg sült a húsos oldalra is, kivesszük egy tányérra, és ott 5-10 percig állni hagyjuk. A szőlőre rászórjuk a cukrot, és néhány másodperc alatt, kevergetve be karamellizáljuk. A pihentetés után a húst, 1 centis szeletekre vágjuk, elterítve tányérra tesszük, megszórjuk (ha van) nagy szemű tengeri sóval, és a langyos szőlő ragut, ráhelyezzük. Köretet teszünk mellé, és azonnal tálaljuk. Egy adag, egy mell fele.

További olvasnivalók