Család-barát

Család-barát – receptek

Gyömbéres Liba Raguleves

Hozzávalók:
40 dkg libamell (színhús)
10 dkg füstölt libamell
1 szál petrezselyem gyökér (fehérrépa)
2 szál sárgarépa
20 dkg burgonya (kockázva)
20 dkg kelbimbó
20 dkg zöldbab
20 dkg borsó
Reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
Bors
Fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
Szerecsendió
Kömény
Friss koriander vagy petrezselyem

Elkészítés:
A libahúst megtisztítjuk a bőrétől és a hájtól, majd felkockázzuk. A hájas bőrt is felkockázzuk, majd kisütjük. A tepertőt kiszedjük (jó étvágyat 🙂 ), és a hátramaradt zsíron megpirítjuk a húskockákat, és az apróra vágott füstölt libamell sonkát, fehéredésig.Hozzádobjuk a megpucolt, és felkarikázott sárga és fehérrépát, megszórjuk borssal, és köménnyel. Megvárjuk míg pirulni kezd, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és a megtisztított kelbimbót. Ha ezek is pirulni kezdenek, megszórjuk a fokhagymával, szerecsendióval, és sok gyömbérrel. Pár keverés után, felöntjük annyi vízzel, hogy duplán ellepje. Enyhén sózzuk, majd félkemény állapotig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, és a borsót, és puhulásig főzzük. Végezetül Hozzáadjuk az aprított koriandert, vagy petrezselymet, hozzáigazítjuk a sót ízlés szerint, és egy-két perc forralás után elzárjuk.

További olvasnivalók