Család-barát

Család-barát – receptek

Gesztenyés Sztrapacska

Hozzávalók:
1 kg sztrapacska tészta (haluska, krumplis nokedli)
10 dkg juhtúró
10 dkg tehén túró
1 pohár tejfel
5 dkg szalonna vagy bacon
1 csomag főtt gesztenye
Bors

Elkészítés:
Kifőzzük a haluska tésztát. Ha valaki nekiáll a házinak, az igazán finom, de jó a bolti is. Ha nem találunk, pótoljuk nokedlivel. Amíg fő, kipirítjuk az apróra vágott szalonnát. Vagy bükkfán füstölt magyarost, vagy aprított bacont, ki melyiket szereti. (De lehet füstölt liba is! 🙂 ) Ha a tésztát leszűrtük, azonnal rátesszük a lábosban a szalonnazsírt, és a pörcöt, amivel átkeverjük. Rátesszük a juhtúrót, a túrót, a tejfelt, kicsit borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Ha szükséges utána sózunk, de a szalonna, és a juhtúró is sós, vigyázzunk. A gesztenye szemeket nagyobb darabokra vágjuk, és gyorsan beleforgatjuk a sztrapacskába, és már tálalhatjuk is.

További olvasnivalók