Család-barát

Család-barát – receptek

Immunerősítő zöldségerő-leves

Hozzávalók 2 literhez:
2 ek extraszűz olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
2 szál újhagyma

40 gr szárított fafülgomba
60 gr friss csiperkegomba
2 közepes sárgarépa
2-3 gerezd fokhagyma
2 (bélyegnyi) darab szárított alga (
4 paradicsom
1/2 tk őrölt kurkuma
15 dkg kelkáposzta
5 dkg petrezselyemzöld
2 ek reszelt citromhéj (bio)

Elkészítése:
A vöröshagymát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra. Az újhagymát tisztítsd meg és a fehér részét karikázd fel. A gombákat és a paradicsomot negyedeld, a répát szintén vágd nagyobb darabokra.
Egy levesfőző fazékban hevítsd fel az olajat és a hagymákat egy kis sóval pirítsd meg rajta. Add hozzá a gombákat, a sárgarépát, a fokhagymagerezdeket, az algát és a paradicsomot, szórd meg kurkumával, és öntsd föl az egészet 2,8 liter vízzel. Közepes lángon főzd 1 órán át, az utolsó 20 percben add hozzá a kelkáposztát, a petrezselyemzöldet és a reszelt citromhéjat is.
Ha elkészült, sózd meg, szűrd le és már fogyaszthatod is.
Tálaláskor megszórhatod az újhagyma zöldjével és petrezselyemzölddel.
Hűtőszekrényben tárolva 5 napig is eláll.
Napi adagja: max. 5 dl/ fő, két részletben elosztva.
Tipp:
Használhatod alapléként – főzhetsz vele krémlevest, rizottót, párolt rizst.

További olvasnivalók