Család-barát

Almás zabkása

Hozzávalók: 4 adaghoz
5 dl víz
5 dl zabtej (vagy más gabonatej ízlés szerint)
2 közepes alma
1/2 tk őrölt fahéj
1 bögre apróbb szemű zabpehely
késhegynyi őrölt kardamom
csipet só
1 tk citromlé
1/2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek vaj

A tetejére:
1 marék kókuszchips megpirítva
1 marék mandula vagy dió megpirítva, felaprítva

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük.
A folyadékokat egy kisebb fazékban felforraljuk és beleszórjuk a reszelt almát és az őrölt fahéjat.
Ezután fokozatosan adagolva és közben kevergetve mehet bele a zabpehely is és az őrölt kardamom.
Megsózzuk, néha megkeverve, kis lángon puhára főzzük (kb. 10 perc). A végén citromlével ízesítjük és belekeverjük a kakaóport, valamint 1 ek vajat.
Tálaláskor megszórjuk pirított kókuszchips-szel és aprított dióval.

További olvasnivalók