Hozzávalók:
Tésztához:
7 db tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaó
10 dkg étcsokoládé
Mousse krémhez:
4 dl tej
25,5 dkg cukor,
2 dl tojás sárgája
12,5 dkg étcsokoládé
11 dkg zselatin (1dkg zselatin,1 dl víz)
45 dkg tejszínhab
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, felverjük a fehérjét a cukorral, a sárgáját habverővel elkeverjük. A lisztet a kakaóval összedolgozzuk a csokit lereszeljük.
A fehérjét a sárgájával kicsit összekeverjük, majd a kakaós lisztet szitálva hozzáadjuk, végül a csokoládét.
Olajozott, lisztezett tepsire 4 kerek lapot kenünk.
Melegen alávágunk egy vékony késsel.
Egy karikával mind a négy lapot kiszúrjuk. a leeső piskóta jó lesz morzsának .
A tejet melegítjük a cukorral. Mikor majdnem forr, kiveszünk egy keveset a sárgájára öntjük és gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd a cukros tejhez vissza öntjük,besűrítjük.
Közben a csokoládét hozzá adagoljuk, állandó keverés közben. Hűtjük. A zselatint amit beáztattunk a hideg vízbe, gőz fölé tesszük és így melegítjük.Langyosan a kihűlt csoki főzethez keverjük. Végül a tejszínhabot hozzá dolgozzuk a habverővel.
A karikába a lapokat összetöltjük a krémmel.
Nagyon lágy a krém, így igyekezni kell a betöltéssel és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap díszíthetjük: gyümölcsökkel, csokoládéval, habcsókkal.