Család-barát

Aszaltparadicsomos sertésszűz birsalmapürével

 

Hozzávalók:
50 dkg sertésszűz
10 szelet bacon
10 dkg aszalt paradicsom
1 csomag petrezselyem
2 db birsalma
1 rúd fahéj
1 db citrom
cukor, só, bors, majoránna

Elkészítés:
A bacon szeleteket alufóliára tesszük, ráhelyezünk egy zsírpapírt és nyújtófával kissé préselünk rajta, hogy nagyobb szeletet kapjunk. Levesszük a tetején lévő zsírpapírt.
Az aszalt paradicsomokat ,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és késés aprítóban összedaraboljuk. Rákenjük a bacon szeletekre, majd ráhelyezzük a fűszerezett sózott sertésszüzet, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
A birsalmákat meghámozzuk, kb 1 dl vízben feldarabolva megfőzzük a fahéj rúddal együtt, adunk hozzá citromlevet és héjat is. Ha puhára párolódott botmixerrel pürésítjük. Friss salátát adhatunk még mellé.

További olvasnivalók