Család-barát

Narancsos - Currys Gambas

 

Hozzávalók:
3 ek olíva olaj
6 db /8-12 es/ egész garnéla
2 db koktél paradicsom
1 dl száraz fehérbor
2 ek házi narancs lekvár
1 diónyi Thay vörös curry paszta
1 csapott ek fokhagyma granulátum
nagy szemű tengeri só

Elkészítés:
Egy megfelelő méretű serpenyőben hevített Oliva olajba diónyi curry pasztát teszek, és alaposan elkeverem benne. Belehelyezem az egész rákokat, megszórom a sóval, fokhagyma granulátummal és felöntöm a borral. Félbevágott koktélparadicsomokat adok hozzá, és a rákfejeket késheggyel megszúrom, hogy a hő hatására csodálatos íz anyagokat adjanak a készülő szaftnak. 2-3 perc múlva megforgatom őket, és egy kanállal meg is nyomkodom. Legvégül a narancs lekvár kerül az elkészült gambasba. Frissen sült bagettel tálalom.

További olvasnivalók