Család-barát

Család-barát – receptek

Joghurtos málnatorta lime-mal megbolondítva

Hozzávalók:
(18cm-es kapcsos tortaformához. Kb. 8 szelet torta lesz belőle)
Kekszes alap:
170gr „Gullon” rostdús cukormentes keksz (összetörve)
90gr olvasztott vaj (Én Ír vajat használtam)
Ezen kívül:
1 lime reszelt héja (fontos, hogy lime legyen az íz miatt)
250gr málna (a friss a legjobb, de fagyasztott is jó)
1 csomag Dr. Oetker Expressz zselatin fix 20gr
400gr görög joghurt
50gr nádporcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 fél mokkáskanál vanília őrlemény (opcionális, elhagyható)
3dl 30%-os habtejszín

Elkészítés:
A kekszet egy törő segítségével összetörjük és ráöntjük az olvasztott vajat, majd összekeverjük. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig, ha van, kifújjuk formaelválasztó spray-vel. Ha nincs, akkor sütőpapírral vagy transzferfóliával körberakjuk. Ebbe jöhet a kekszes alap és mehet be a mélyhűtőbe, amíg elkészül a joghurtos alap.
Ezután elkészítjük a joghurtos krémet. A robotgép keverőtáljába tesszük a görög joghurtot, a vaníliás cukrot, a vanília őrleményt, a lime reszelt héját, a porcukrot és a zselatin port. Ezt pár percig robotgéppel kikeverjük, majd kettéosztjuk egyenlő arányban. (kb. 220-220gr lesz)
Közben a tejszínt habbá verjük, és szintén kettéosztjuk egyenlő arányban. A tejszínhab felét egy spatula segítségével összekeverjük a joghurtos krém felével és ráöntjük a kekszes alapra. (100-100gr lesz a tejszínből habbá verve)
A málnát pürésítjük, és összekeverjük a joghurtos krém másik felével majd a tejszín másik felébe forgatjuk egy spatula segítségével, és ezt is ráöntjük a már a joghurtos szintre. Mehet a (sima) hűtőbe minimum 6-8 órára, de egy éjszakára a legjobb. Majd levesszük a kapcsos formát, díszítjük a tortánkat és egy igazi ízbombát fogyaszthatunk el.
A legjobb, hogy nettó 25 perc alatt összerakod és még sütni sem kell…

További olvasnivalók