Család-barát

Család-barát – receptek

Apró-burgonya, kelkáposzta saláta

Hozzávalók:
Salotta hagyma 3 fej, apróra vágva
Póréhagyma, 0,5 szál, karikára vágva
Aprószemű burgonya, héjasan félbevágva 0,5 kg
Kelkáposzta, 1 kisebb fej, szeletelve
Olíva olaj 2 evőkanál
Harissa 1 evőkanál
Citrom 1 db, leve, héja
Szezámmag 2 evőkanál
Újhagyma 4 szál
Petrezselyem 4 csokor

Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymákat, sózzuk és lassan megfonnyasztjuk őket. Hozzádobjuk a félbevágott burgonyát, összeforgatjuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Amikor a víz felét már elfőtte hozzáadjuk a kelleveleket is, és hagyjuk, hogy az egész keverékünk megpuhuljon, ha szeretnénk, a végén rá is piríthatunk. Az újhagymát végjuk karikára, a petrezselymet aprítsuk fel és adjuk hozzá a szeámmagot. Csavarjuk rá a citrom levét, a kanál harissát és egy extra kanál olíva olajat, majd keverjük össze. Amint minden megpuhult a serpenyőben szedjük egy tálba és frissítsük fel a petrezselymes, citrusos keverékünkkel.

További olvasnivalók