Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 póréhagyma
1 közepes édesburgonya
1 kis darabka gyömbér
1,5 liter zöldségalaplé
3 ek. olívaolaj
só
őrölt bors
2 dl tejszín ½ narancs leve
A ropogóshoz:
20 dkg csicseriborsókonzerv
2 ek. olaj
1 teáskanál grill fűszerkeverék
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, ráreszeljük a hámozott gyömbért, hozzáadjuk a megtisztított, majd felkockázott édesburgonyát és a vörös lencsét.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük az alapanyagokat. Botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt, és még pár percig főzzük. Végül belekeverjük a narancslevet.
A csicseriborsót leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. Az olajjal és a fűszerkeverékkel átforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük, és a levessel együtt tálaljuk.