Család-barát

Család-barát – receptek

Téli lencsesaláta

Hozzávalók:
1 cs. rukkola
20 dkg beluga (fekete) lencse
½ narancs
2 fej kisebb főtt cékla
1 sárgarépa
2 szál újhagyma
1 marék dió
½ gránátalma magja
½ dl olívaolaj
½ citrom leve
1 ek. balzsamecet
10 dkg kecskesajt

Elkészítés:
A lencsét sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A sárgarépát megpucoljuk, nagyon apró kockára vágjuk a póréval együtt és egy kevés olívaolajon megpároljuk, pirítjuk. A diót durvára törjük és száraz serpenyőben szintén megpirítjuk. A rukkolát megmossuk, egy tálba borítjuk. Beleszórjuk a megfőtt lencsét, a lepirított pórét, sárgarépát és diót, az apró kockára vágott főtt céklát, a kifilézett, feldarabolt narancsot, a kecskesajtot és a gránátalma magját. Az olívaolajból, citromból, balzsamecetből öntetet keverünk, amellyel nyakon öntjük a salátát. Jól átkeverjük és már tálalhatjuk is.

További olvasnivalók