Család-barát

Család-barát – receptek

Bejgliből rakott piskóta

Hozzávalók:
A krémhez:
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
7 dl tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
2 ek. kukoricakeményítő
1 narancs reszelt héja
2 ek. vaj

A sziruphoz:
20 dkg mirelit áfonya
10 dkg cukor
2 dl víz

További hozzávalók:
2 dl tejszínhab
2-3 ek. porcukor
10 dkg mirelit áfonya
1 narancs húsa
maradék bejgli
manduladarabok.

Elkészítés:
A krémhez a tejet a vaníliarúd kikapart magjával feltesszük főni. Közben a tojássárgáját kikeverjük cukorral és a keményítővel, illetve a narancshéjjal. A felforrt tejjel kikeverjük és nagyon kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
A sziruphoz az áfonyát a cukorral és a vízzel összefőzzük, besűrítjük, majd rálocsoljuk az összetördelt bejgli tetejére.
A tejszínt a porcukorral habosra verjük. A narancs húsát apró kockára vágjuk.
Egy nagy üvegtál aljára kevés krémet teszünk, rá egy réteg szirupba áztatott bejgli, megszórjuk a narancshússal és áfonyával, majd egy réteg tejszínhabot teszünk rá. Az egész rétegezést addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló elfogy.
A tetejét megszórjuk száraz serpenyőben pirított manduladarabokkal és pár szem áfonyával, majd legalább 1-2 órára a hűtőbe rakjuk.

További olvasnivalók