Család-barát

Család-barát – receptek

Almás-fahéjas mézeskalács-pohárkrém

Hozzávalók:
3-4 db alma
2 dkg vaj
25 dkg mascarpone
½ tk. fahéj
2 ek. porcukor
2 dl tejszín (30%)
15-20 dkg mézeskalács

Elkészítés:
A tejszínt 1 ek. porcukorral és csipet fahéjjal kemény habbá verjük. Majd óvatosan belekeverjük a mascarpone krémsajtba. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, durvára reszeljük és kevés vajon, a fahéjjal és a maradék porcukorral megpároljuk.
A pohár aljára merünk 1-2 ek. krémet, rámorzsoljuk a mézeskalács felét és az alma felét ráhalmozzuk. Újabb krém-mézeskalács-alma réteg után a tetejét a maradék krémmel díszítjük. Kevés fahéjjal megszórjuk.

További olvasnivalók