Család-barát

Székely Pacalcsorba

 

Hozzávalók 4 személyre:
Marhacsont 2kg
Pacal 0,6 kg
Sárgarépa 0,5 kg
Zeller 0,25 kg
Fehér répa 0,25 kg
Vöröshagyma 0,1 kg
Fokhagyma 0,08 kg

Bors
Csípős savanyú paprika 0,02 kg
Citrom 1db
Tárkony ecet – 4cl
Tejföl – 1dl
Tojás – 2db
Keményítő – 4dkg
Babérlevél – 3db

Elkészítés:
A marhacsontot a vöröshagymát, fokhagymát lepirítjuk. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ( a sárgarépa felét rakjuk félre ) sózzuk, borsozzuk és 2-3 órán keresztül főzzük. A pacalt sós vízben csíkokra vágva előfőzzük.
Miután megfőtt a leves alap a levet a zöldségekkel összeturmixoljuk, átszűrjük. Az alapléhez adjuk a pacalt ,tejfölt, ecetet,citromot, és a keményítővel felkavart tojássárgákat. 15 perc főzés után kész. Savanyított erős paprikával tálaljuk.

További olvasnivalók